Еден работен ден во ТУТУ

Фризерскиот салон за кучиња ТУТУ се наоѓа во Центар позади грчката амбасада каде тимот обучен во Париз користи исклучиво природна француска козметика. Шишаме на излог, сопствениците се добредојдени а сите третмани се документирани и снимени со камери. Целосниот третман почнува од телефонскиот повик на 072 215 271, според правилото секој повик е најважен, тимот останува […]

Најдобриот шампон за Вашето куче не е Вашиот

sampon za kucinja

Палтото на кучето служи како природна заштита на кожата од надворешните влијанија (високи или ниски температури, физички или хемиски контакти) но и при регулирацијата на загубата на вода од телото и во рамнотежата на телесната температура. Зависно од расата на кучето, палтото е составено од крзно или пак од коса. Одредени салонски раси као бишоните […]

Улога и одржување на косата

Улога и одржување на косата Палтото на кучето, составено од коса или крзно, е негов штит од студ во зимскиот период и од УВ зраци во лето. Целосната тежина на палтото изнесува помеѓу 15% и 25% од целокупната тежина на кучето. Добро расчетканото и одржувано палто е од суштинско значење за здравјето и добробитот на […]

Се прашувате зошто фризерскиот третман на Вашето куче е толку важен?

Фризерските третмани на салонските раси на кучиња на кои палтото е сочинето од коса се директно поврзани со неговото здравје и расположение.Доколку груминг салонските услуги и секојдневните хигиенски навики ги сведете на минимум или целосно ги запоставите, Вашиот придружник во рок од неколку седмици ќе биде цел на микроорганизми, непријатни мириси, инфекции на ушите и […]