Еден работен ден во ТУТУ

Фризерскиот салон за кучиња ТУТУ се наоѓа во Центар позади грчката амбасада каде тимот обучен во Париз користи исклучиво природна француска козметика. Шишаме на излог, сопствениците се добредојдени а сите третмани се документирани и снимени со камери. Целосниот третман почнува од телефонскиот повик на 072 215 271, според правилото секој повик е најважен, тимот останува …

Continue Reading

Најдобриот шампон за Вашето куче не е Вашиот

Палтото на кучето служи како природна заштита на кожата од надворешните влијанија (високи или ниски температури, физички или хемиски контакти) но и при регулирацијата на загубата на вода од телото и во рамнотежата на телесната температура. Зависно од расата на кучето, палтото е составено од крзно или пак од коса. Одредени салонски раси као бишоните …

Continue Reading

Улога и одржување на косата

Палтото на кучето, составено од коса или крзно, е негов штит од студ во зимскиот период и од УВ зраци во лето. Целосната тежина на палтото изнесува помеѓу 15% и 25% од целокупната тежина на кучето. Добро расчетканото и одржувано палто е од суштинско значење за здравјето и добробитот на кучето. Неверојатно погрешно е правилото …

Continue Reading

Се прашувате зошто фризерскиот третман на Вашето куче е толку важен ?

Фризерските третмани на салонските раси на кучиња на кои палтото е сочинето од коса се директно поврзани со неговото здравје и расположение.Доколку груминг салонските услуги и секојдневните хигиенски навики ги сведете на минимум или целосно ги запоставите, Вашиот придружник во рок од неколку седмици ќе биде цел на микроорганизми, непријатни мириси, инфекции на ушите и …

Continue Reading